Se delfiner – på Västkusten

Göteborg är en stad som länge lockat turister från hela världen och det är inte bara människor som gärna gör en visit här – under hösten har stadens västkust till exempel haft flertalet delfiner på besök som simmat hit för att utforska och skoja med göteborgarna.

Att det finns många anledningar att älska Göteborg, är ett som är säkert och enklast att hitta rum för sin vistelse här är genom att besöka hotellgoteborg.info för att hitta ett passade hotell. Och ett tips är att vara ute i god tid med hotellbokningen om det är ett speciellt evenemang som du ska besöka. I somras under Håkan-konserterna sålde både hotell och biljetter slut väldigt fort. Men det var emellertid något som gynnade Göteborg som stad eftersom dessa Håkan-evenemang drog in miljonbelopp i turistintäkter till staden, vilket var något som Aftonbladet nyligen kunde rapportera. Men nog för att det kan vara tilltalande för turisterna att besöka staden som Håkan Hellström både är född och uppvuxen i så är det långt ifrån allt vad Göteborg har att erbjuda. Det senaste som lockade hit en mängd turister från landets alla hörn var nämligen ett gäng turister själva – en flock med delfiner som visat sig på Västkusten.

Inte bara i Göteborg
Delfiner är inte något som hör till vanligheterna att se i svenska vatten överhuvudtaget annat än på djurpark. Men nu under hösten har flertalet delfiner faktiskt dykt upp utanför Göteborg på Västkusten och det är något som lockat en mängd delfinälskare till staden. Något som till exempel Göteborgs Posten skriver om är hur en vild delfin dök upp mitt i göteborgska skärgården och började hoppa och visa upp sig lekfullt för en familj på deras dag på sjön, som hon dessutom lyckades filma. Men detta är dock inte första gången man i år påträffat delfiner på Västkusten – även i vattnen i Öresund har man fått besök av de nyfikna vattenturisterna och det är något du också kan se på besök i Göteborg